Tuang sedikit air dan didihkan hingga rempah pecah minyak. Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha. Feb 18, 2019 · gaul rata dan masak sekejap hingga ikan kecut. Masukkan rempah kari dan serbuk cili.
Masukkan daun kari, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang. Feb 18, 2019 · gaul rata dan masak sekejap hingga ikan kecut. Iman kata sedap, kira luluslah tu, kalau dia kata tak sedap, maknanya memang tak sedap la dan dia tak akan menambah lauk tu dalam pinggan. Perasakan dengan sos ikan, jus limau nipis dan sedikit gula. Santan merupakan bahan asas yang digunakan dalam segala jenis gulai atau masak lemak. Puas hati betul nampaknya tu. Masak sekejap dengan api sederhana.
Tumis lagi selama beberapa minit.
Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha. Puas hati betul nampaknya tu. Santan merupakan bahan asas yang digunakan dalam segala jenis gulai atau masak lemak. Untuk membuat kari sotong, tumis bahan kisar sehingga wangi. Tuang sedikit air dan didihkan hingga rempah pecah minyak. Tuang santan kacau dan tambah daun limau purut, biar masak hingga daging empuk. Jun 02, 2019 · masak untuk beberapa minit dan gulung dengan kemas. Iman kata sedap, kira luluslah tu, kalau dia kata tak sedap, maknanya memang tak sedap la dan dia tak akan menambah lauk tu dalam pinggan. Bahan perasa dikenali rempah ratus (rajah 5) dalam masakan melayu terbahagi kepada dua iaitu rempah basah dan rempah kering. Jul 12, 2022 · ayam masak merah utagha. Akhir sekali masukkan daun selasih, kacau rata dan matikan api. Perasakan dengan sos ikan, jus limau nipis dan sedikit gula. Masukkan rempah kari dan serbuk cili.
Masukkan daun kari, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang. Untuk membuat kari sotong, tumis bahan kisar sehingga wangi. Tumis lagi selama beberapa minit. Masak sekejap dengan api sederhana. Akhir sekali masukkan daun selasih, kacau rata dan matikan api.
Santan merupakan bahan asas yang digunakan dalam segala jenis gulai atau masak lemak. Masukkan rempah kari dan serbuk cili. Masak sekejap dengan api sederhana. Bahan perasa dikenali rempah ratus (rajah 5) dalam masakan melayu terbahagi kepada dua iaitu rempah basah dan rempah kering. Tuang santan kacau dan tambah daun limau purut, biar masak hingga daging empuk. Feb 18, 2019 · gaul rata dan masak sekejap hingga ikan kecut. Jul 12, 2022 · ayam masak merah utagha. Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha. Masukkan daun kari, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang. Macam masak panggang kuali sikit rasa dia, komen iman. Puas hati betul nampaknya tu.
Tuang santan kacau dan tambah daun limau purut, biar masak hingga daging empuk.
Puas hati betul nampaknya tu. Akhir sekali masukkan daun selasih, kacau rata dan matikan api. Tumis lagi selama beberapa minit. Iman kata sedap, kira luluslah tu, kalau dia kata tak sedap, maknanya memang tak sedap la dan dia tak akan menambah lauk tu dalam pinggan. Untuk membuat kari sotong, tumis bahan kisar sehingga wangi. Jun 02, 2019 · masak untuk beberapa minit dan gulung dengan kemas. Masak sekejap dengan api sederhana. Tuang santan kacau dan tambah daun limau purut, biar masak hingga daging empuk. Santan merupakan bahan asas yang digunakan dalam segala jenis gulai atau masak lemak. Masukkan terung dan juga cili padi. Bahan perasa dikenali rempah ratus (rajah 5) dalam masakan melayu terbahagi kepada dua iaitu rempah basah dan rempah kering. Perasakan dengan sos ikan, jus limau nipis dan sedikit gula. Jul 12, 2022 · ayam masak merah utagha. Daun pandan, daun limau purut, daun kemangi, bunga kantan, kunyit, lengkuas dan buah pala. Macam masak panggang kuali sikit rasa dia, komen iman.
Tuang sedikit air dan didihkan hingga rempah pecah minyak. Masukkan rempah kari dan serbuk cili. Perasakan dengan sos ikan, jus limau nipis dan sedikit gula.
Masukkan terung dan juga cili padi. Masukkan daun kari, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang. Santan merupakan bahan asas yang digunakan dalam segala jenis gulai atau masak lemak. Tumis lagi selama beberapa minit. Bahan perasa dikenali rempah ratus (rajah 5) dalam masakan melayu terbahagi kepada dua iaitu rempah basah dan rempah kering. Puas hati betul nampaknya tu. Jul 12, 2022 · ayam masak merah utagha. Akhir sekali masukkan daun selasih, kacau rata dan matikan api.
Puas hati betul nampaknya tu.
Tumis lagi selama beberapa minit. Puas hati betul nampaknya tu. Jun 02, 2019 · masak untuk beberapa minit dan gulung dengan kemas. Iman kata sedap, kira luluslah tu, kalau dia kata tak sedap, maknanya memang tak sedap la dan dia tak akan menambah lauk tu dalam pinggan. Jul 12, 2022 · ayam masak merah utagha. Masukkan terung dan juga cili padi. Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha. Masak sekejap dengan api sederhana. Santan merupakan bahan asas yang digunakan dalam segala jenis gulai atau masak lemak. Daun pandan, daun limau purut, daun kemangi, bunga kantan, kunyit, lengkuas dan buah pala.
Resipi Sotong Masak Kunyit / Resepi Sotong Goreng Kunyit. Untuk membuat kari sotong, tumis bahan kisar sehingga wangi. Masukkan terung dan juga cili padi. Bahan perasa dikenali rempah ratus (rajah 5) dalam masakan melayu terbahagi kepada dua iaitu rempah basah dan rempah kering. Perasakan dengan sos ikan, jus limau nipis dan sedikit gula. Tuang sedikit air dan didihkan hingga rempah pecah minyak. Iman kata sedap, kira luluslah tu, kalau dia kata tak sedap, maknanya memang tak sedap la dan dia tak akan menambah lauk tu dalam pinggan. Tumis lagi selama beberapa minit. Jun 02, 2019 · masak untuk beberapa minit dan gulung dengan kemas.
Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha sotong masak kunyit. Perasakan dengan sos ikan, jus limau nipis dan sedikit gula.
Feb 18, 2019 · gaul rata dan masak sekejap hingga ikan kecut.
Bahan perasa dikenali rempah ratus (rajah 5) dalam masakan melayu terbahagi kepada dua iaitu rempah basah dan rempah kering. Macam masak panggang kuali sikit rasa dia, komen iman. Perasakan dengan sos ikan, jus limau nipis dan sedikit gula.
Akhir sekali masukkan daun selasih, kacau rata dan matikan api. Jul 12, 2022 · ayam masak merah utagha.
Jul 12, 2022 · ayam masak merah utagha. Masukkan daun kari, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang. Tuang santan kacau dan tambah daun limau purut, biar masak hingga daging empuk. Masukkan rempah kari dan serbuk cili.
Tumis lagi selama beberapa minit.
Masukkan daun kari, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang.
Akhir sekali masukkan daun selasih, kacau rata dan matikan api.
Puas hati betul nampaknya tu.
Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha.
Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha.
Pak inche kata, memang macam tu la ayam masak merah utagha.
Masak sekejap dengan api sederhana.
Masukkan terung dan juga cili padi.
Post Comment
Post a Comment